Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Saugesnio interneto savaitė 2024

Šiandien neįsivaizduojame savo dienos be interneto, kurio dėka galime apsipirkti, mokytis, rasti daug naudingos informacijos ir t. t. Vaikai taip pat praleidžia daug laiko internete mokydamiesi, žiūrėdami filmukus, bendraudami vieni su kitais, žaisdami. Internetas suteikia neribotas galimybes, tačiau jame slypi ir nemažai pavojų. 

Vasario 6-9 dienomis mūsų progimnazijoje vyko saugaus interneto savaitė, kurios tikslas atkreipti mokinių dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Informacinių technologijų pamokose buvo priminta apie saugų naršymą internete ir mandagų elgesį socialiniuose tinkluose, mokiniai sprendė testus „Ar esi saugus internete?“. Kalbėjome apie įvairias interneto rizikas ir grėsmes, būdus jų išvengti, slaptažodžių stiprumą, tikrinome, per kiek laiko galėtų būti atspėti slaptažodžiai. Informacijai įtvirtinti mokiniai kūrė kryžiažodžius, komiksus bei rebusus. Įgytas žinias apie saugų internetą mokiniai pasitikrino su klasės draugais žaisdami žaidimą „INTERLAND: Būk interneto Genijus“.

Atlikdami įvairias užduotis mokiniai padarė išvadą, jog svarbu patiems elgtis saugiai, apgalvotai ir atsakingai, tuomet ir kiti bus apsaugoti bei sumažės tikimybė patekti į  nemalonias situacijas. Tikimės, kad mokiniai naudosis internetu kultūringai ir atsakingai, susimąstydami apie savo elgesio pasekmes.

 

Autorius:
Jolanta Griškevičė

Nuotraukos:
Jolanta Griškevičė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas