Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Integruota lietuvių ir lenkų kalbos pamoka ,,Tvari aplinka – tvari gamta“ 3b klasėje

Ar dažnai susimąstome, kad tvarumas prasideda nuo smulkmenų? Atliekų rūšiavimas, šviesos išjungimas, vandens taupymas, dažnesnis vaikščiojimas pėsčiomis arba judėjimas dviračiu – visa tai turi įtakos draugiškai aplinkai.  

Balandžio 22 dieną mūsų progimnazijos 3b klasės mokiniai minėjo Pasaulinę žemės dieną.  Pilietiški trečiokai integruotoje lietuvių ir lenkų kalbos pamokoje (mokyt. Č. Bražinskienė, mokyt. I. Venckevič, mokyt. G. Vilkanecienė) susipažino su atliekų rūšimis ir rūšiavimo taisyklėmis, rašė linkėjimus Žemei, nagrinėjo tvarios aplinkos ir sveikos gamtos požymius. Tvarumas ir aplinkos tausojimas – vienas iš svarbiausių pamokos tikslų, todėl su gamta mokėmės elgtis draugiškai: rūšiuoti atliekas, tausoti gamtos išteklius (vandenį, žemę, elektrą, medžius). Pamokos rezultatas – kūrybiniai darbai, kurie puošia mokyklos koridorius.

Norime padėkoti už bendradarbiavimą viešajai įstaigai, organizacijai ,,Žaliasis taškas“, kuri kiekvienais metais edukacinėmis priemonėmis skatina vykdyti tvarią veiklą. Mokiniai dovanų gavo po ,,Žaliąją knygą“, kurioje ras puikių idėjų ir pasiūlymų kūrybiniam užsiėmimui iš antrinių žaliavų.

     Tvari aplinka ir tvari gamta – mūsų visų ateitis. Tad padovanokime ateities vaikams švarią aplinką ir išsaugotą gamtą!

Autorius:
Gražina Vilkanecienė

Nuotraukos:
Gražina Vilkanecienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas