Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Kelionė į paslaptingą salą

Rugsėjo 27 dieną 8b klasės ekipažas leidosi į kelionę į paslaptingą salą. Išvykoje mokinius lydėjo anglų kalbos mokytojos Nadežda Rusecka ir Malgožata Vasilevska bei lenkų kalbos mokytoja Božena Ustjanovska.

Tą dieną lenkų ir anglų kalbos pamokoms buvo pasirinkta aktyvi ir įtraukianti žaidimo forma, kurio metu aštuntokai atliko įvairias užduotis, susijusias su Danielio Defo romanu „Robinzonas Kruzas“.

Pagrindinis nuotykio tikslas buvo rasti skrynioje paslėptą lobį, o atidaryti skrynią buvo galima tik įvykdžius orientacinio žaidimo užduotis. Svarbus buvo laikas, kūrybiniai gebėjimai, organizuotumas, orientaciniai ir kalbiniai įgūdžiai bei pats kūrinys. Mokiniai gavo įvairias užduotis: kryžiažodį su QR kodais, užkoduotas žinutes, vaizdo įrašus su mįslėmis ir galvosūkius.

Žaidimo metu komandos varžėsi tarpusavyje, bet pasiekti pergalę padėjo komandų bendradarbiavimas. Draugystė ir sugebėjimas bendrauti tapo raktu prizui laimėti, nes remiantis mūsų globėjo Jono Pauliaus II žodžiais: „Tikras draugas yra tas, kurio dėka tampu geresniu“.

Orientacinis žaidimas, sujungęs mokymąsi ir poilsį, ne tik padarė pamoką patrauklesnę, suaktyvino jaunimą, bet ir prisidėjo prie bendradarbiavimo bei komandinio darbo įgūdžių ugdymo.

Už prizus dėkojame žaidimo rėmėjams - 8b klasės mokinių tėveliams 

Autorius:
Nadežda Rusecka

Nuotraukos:
Malgožata Vasilevska

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas