Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

4a klasės mokinių edukacinė išvyka į Vileišių rūmus

  • Paskelbta: 2024-03-18
  • Kategorija: Išvykos

               Kovo 8 d. mūsų progimnazijos 4a klasės mokiniai išsiruošė į Lietuvių literatūros ir tautosakos institutą, į edukacinę išvyką, kurią organizavo lietuvių kalbos mokytojos (mokyt. R. Denkovska ir mokyt. G. Vilkanecienė). Smalsūs ketvirtokai ir rūpestinga klasės vadovė (mokyt. A. Stankevič) pasisvečiuoti Petro Vileišio rūmuose vyko ne tuščiomis, o su pavasarine tulpių puokšte ir saldžiomis dovanėlėmis! Kelionės tikslas – susipažinti su Mokslo draugijos veikla ir didžiausiu Lietuvoje Tautosakos archyvu.

           Kadangi gruodžio mėn. progimnazijos 4-ų klasių mokiniai dalyvavo konkurse ,,Mūsų kalbinis kultūrinis kraštovaizdis“, kurį kasmet organizuoja Lituanistų sambūris kartu su Valstybine lietuvių kalbos komisija, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu, Lietuvių kalbos institutu, Lietuvių  kalbos draugija ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas pakvietė aktyviausius konkurso dalyvius į svečius – į Vileišių rūmus. Moksleiviai iš arti turėjo galimybę pamatyti vieną iš lietuvybės centrų, pasiklausyti įdomių pasakojimų apie Petrą Vileišį, jo veiklą, pamatyti Jono Basanavičiaus stalą. Mokinių nuotaiką ypač praskaidrino sutartinių giedojimas.

          Tiesa, tuščiomis iš Vileišių rūmų mokiniai negrįžo. Jie buvo apdovanoti Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto išleistais atminimo atvirukais, o Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija – knygomis.

Autorius:
Gražina Vilkanecienė

Nuotraukos:
Gražina Vilkanecienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas