Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Šv. Patriko dienos minėjimas

  • Paskelbta: 2024-03-27
  • Kategorija: Renginiai

Žaluma, dobilai, aukso puodas ir vaivorykštė – visa tai primena Airiją. Kovo 15 d. mūsų progimnazijoje buvo minima Švento Patriko – Airijos globėjo – diena. Šventės tikslas buvo supažindinti mokinius su šios šalies kultūra, tradicijomis ir istorija. Žalia spalva neatsiejama nuo Airijos dėl ištisus metus žaliuojančios augmenijos, todėl tą dieną mokinių savivalda ragino visus pasipuošti žalios spalvos drabužiais, ir koridoriai sužaliavo!

Viena iš pramogų tapo žinių apie Airiją konkursas. Norint sudalyvauti konkurse, tereikėjo surasti vieną iš progimnazijoje paslėptų dobilėlių, ant kurio buvo klausimas apie Airiją. Už teisingą atsakymą laukė saldi staigmena. Taip mokiniai ne tik sužinojo daug įdomių faktų, bet ir tobulino šnekamąją kalbą.

Tą dieną pertraukų metu mokiniai galėjo žaisti itin populiarius teminius kortų žaidimus – trimino ir dobble.

Anglų kalbos pamokos taip pat buvo skirtos airių tradicijoms ir kultūrai. Penktokai susipažino su pagrindiniais šventės simboliais, tarp jų ir leprechaunu – nykštuku iš airių tautosakos. Šeštų klasių mokiniai sužinojo apie Šv. Patriką – misionierių ir vyskupą, kuris rodydamas dobilo lapą airiams aiškino Švč. Trejybės slėpinį. Septintokai žiūrėjo filmukus apie Airiją ir sužinojo apie tradicinius Airijos patiekalus, rašė receptus bei atliko su patiekalais ir gaminimu susijusius žodyno pratimus. Aštuntų klasių mokiniai leidosi į leprechaunų aukso paieškas bei išbandė savo jėgas interaktyviame žaidime „Kas nori tapti milijonieriumi”, kurio tema buvo Airija ir Šv. Patrikas. Emocijos liejosi per kraštus, nes tą dieną leprechaunas buvo ypač dosnus.

Didelio dėmesio sulaukė fotobūdelė, kurioje žalios sienos fone visi norintys galėjo nusifotografuoti su leprechaunu ir įvairiais airiškais atributais, o 7 klasių mokiniai čia pat darė dobilų tatuiruotes. Be to, kiekvienas Patrikas ir kiekviena Patricija tą dieną gavo išskirtinį apdovanojimą.

Netrūko ir kulinarinių atradimų. Mokytojų kambarys virto „Leprechauno kavine”, kurioje buvo galima paragauti skanių žalių patiekalų, tarp kurių buvo salotos ir blynai, vyniotiniai ir sausainiai, keksai, pyragaičiai ir želė. Gražu, skanu ir... žalia! Mokiniai pademonstravo kulinarinį talentą ir nepaprastą kūrybiškumą.

O nuo tos žalumos pakvipo pavasariu! 

Anglų kalbos mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas