Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Mumyse plaka lenkiška širdis!

  • Paskelbta: 2023-11-22
  • Kategorija: Renginiai

Nepriklausomybės diena progimnazijoje buvo ne tik proga istoriniams įvykiams paminėti, bet ir patriotiniam mąstymui ugdyti, socialiniams ryšiams užmegzti. Ši šventė neapsiribojo vienu renginiu. Daug visko įvyko per šią savaitę! Lenkijos nepriklausomybės dienos išvakarėse 5a, 5d ir 7b klasių mokiniai dalyvavo integruotose valstybės simboliams skirtose pamokose. Technologijų pamokų metu (mokytojai Vitalij Borsak, Katažina Jankovska ir Irena Mikonis) mokiniai gamino baltai raudonas peteliškes (berniukams) bei plaukų segtukus (mergaitėms). Anglų kalbos pamokose (mokytojos Nadežda Rusecka ir Malgožata Vasilevska) kūrė Lenkijos vėliavos aprašymą, taip ugdydami kalbines anglų kalbos vartojimo kompetencijas.

Visą savaitę balta ir raudona spalva mirgėjo progimnazijos koridoriuose, o iš aktų salės sklido Dombrovskio mazurkos melodija. Pradinių klasių mokiniai buvo pakviesti į 4c klasės bei progimnazijos choro „Olalajki“ paruoštą muzikinį žodinį pasirodymą (mokytojos Alina Judycka ir Helena Marcinkevič). Tuo tarpu 5a, 7b klasių mokiniai ir du mokiniai iš 8e ir 3b klasių pastatė spektaklį „Apie tą, kuri nežuvo“. Mokiniams vadovavo anglų kalbos mokytojos N. Rusecka ir M. Vasilevska bei muzikos mokytojos Alicja Rogelevič ir Licija Višnevska. Scenos, vaizduojančios ilgą lenkų tautos kelią į nepriklausomybę, persipynė su originalia muzika, daina ir vaizdine medžiaga. Tai buvo nepakartojamas susitikimas su istorija.

Svarbiu šventės elementu buvo dalyvavimas akcijoje „Mokykla gieda himną“. Direktorės pavaduotojos Sabinos Narunec vadovaujami mokiniai gamino vėliavėles ir, susibūrę prie mokyklos globėjo Jono Pauliaus II paminklo, garsiai giedojo Lenkijos himną. 

Autorius:
Monika Urbanovič

Nuotraukos:
Kristina Koroliova, Malgožata Vasilevska

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas