Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Lietuvių kalbos ir literatūros savaitė 2024

Išaušus ilgai lauktam saulėtam pavasariui bei artėjant gražiai ir prasmingai šventei – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai – progimnazijoje vyko tradicinė Lietuvių kalbos savaitė.

Raštingiausi 5-8 klasių mokiniai susirungė diktantų konkursuose. Dalyviai džiaugėsi ne tik nuostabiais rezultatais, bet ir diplomais, atminimo dovanėlėmis ir, žinoma, aukščiausiais įvertinimais – 10-ais!

Penktokai ir šeštokai susirungė viktorinoje „Ką išmokom ant pečių nenešiojam“, sužibėdami lietuvių kalbos gramatikos ir literatūros žiniomis.

Proginių, teminių ir integruotų pamokų metu mokiniai, siedami skirtingus mokymosi dalykus, gilino žinias apie svarbius istorinius Lietuvos įvykius, iliustravo liaudies pasakas, kūrė eiles savo gimtinei.

Iš Kauno atvykę  aktoriai pakvietė šeštų klasių mokinius į pojūčių teatrą „Anykščių šilelio takais“. Ugdytiniai, dalyvaudami spektaklyje užrištomis akimis,  lietė medžių žieves, samanas, kankorėžius, užuodė šilo kvapus ir jautė  švelnų vėjo pūtimą. Tai buvo nuostabi A. Baranausko poemos interpretacija!

6c klasės mokiniai nuotoliniu būdu nukeliavo net į Šakių rajoną – Vinco Kudirkos muziejų, kuriame dalyvavo edukacijoje „Spaudos draudimo gadynė: nuo knygnešių iki Vinco Kudirkos“.

Artėjant išskirtinei Lietuvai datai – Kovo 11-ajai, 5-8 klasių mokiniai leidosi į virtualios realybės kino kelionę  po Lietuvą „Aš – Lietuva“. Įspūdingi gimtinės vaizdai, architektūros paminklai, UNESCO saugomi objektai pažadino norą tęsti kelionę po gimtinę gyvai, didžiuotis savo šalimi ir garsinti ją visame pasaulyje!

Lietuvių k. ir literatūros metodinės grupės pirmininkė E. Stankevičienė

Autorius:
E. Stankevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas