Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Penktokų krikštynos

  • Paskelbta: 2023-11-29
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 27 dieną vyko 5a ir 5d klasių mokinių krikštynos, kurias organizavo 7b klasės mokiniai ir jų auklėtoja Malgožata Vasilevska. Krikštynų tema buvo pasakos, ir jau prieš prasidedant šventei dalyviai spėliojo, kas yra kas. Šią užduotį jie įveikė greitai, o po jos sekė kita – sugiedoti Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijos himną.

Po iškilmingo pasveikinimo buvo tikrinamas penktokų intelektas, gudrumas ir fizinis pasirengimas. Pirmąja užduotimi buvo nupiešti savo auklėtojos portretą. Ilgai dirbo trys atstovai iš kiekvienos klasės, o jų darbo rezultatas – labai originalūs portretai!

Toliau vyko žinių apie progimnaziją konkursas. Visos penktokų grupės labai gerai atsakė į septintų klasių mokinių užduotus klausimus, ir komandos už kiekvieną teisingą atsakymą gavo po saldainį.

Atlikdami kitą užduotį penktokai iš dėlionės detalių kūrė pasaką ir ieškojo atsakymo, kokia gi tai pasaka. Komandos labai greitai atliko šį darbą ir vėl buvo apdovanotos saldainiais.

Nemažai kantrybės reikėjo atliekant kitą užduotį. Iš kiekvienos klasės atrinkti trys žmonės turėjo atskirti dubenyje sumaišytus žirnius ir ryžius. Grupės puikiai susidorojo su šia kruopštumo pareikalavusia užduotimi!

Komandų laukė „vilko“ klausimai. Vilku apsirengęs septintokas uždavinėjo klausimus apie pasakų veikėjus. Kiekviena komanda pirmiausia turėjo išklausyti veikėjo aprašymą ir pateikti atsakymą į klausimą, apie ką buvo kalbama. Teisingi atsakymai buvo apdovanoti saldainiais.

Paskutinė užduotis - kryžiažodis apie Joną Paulių II. Teisingai išspręstas kryžiažodis uždirbo grupei 3 saldainius.

Svarbiausiu šventės momentu buvo mokinių priesaika. Po visų vargų penktokai davė iškilmingą priesaiką. Septintokai pasveikino juos ir įteikė diplomą, primindami, jog mokykloje jie turi vyresnių draugų, kuriais gali pasikliauti.

Autorius:
Izabela Denisenko 7b

Nuotraukos:
Malgožata Vasilevska

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas