Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Matematikos ir informacinių technologijų dekada

Kovo 12-22 dienomis Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijoje vyko mokinių įsitraukimą į matematikos ugdymo proceso organizavimą skatinantys renginiai – Matematikos ir informacinių technologijų dekada.

Dekada prasidėjo kovo 12-ąją. Jos metu buvo organizuoti mokykliniai konkursai – „Skaičiavimo misteris“, „Sudoku“ ir mokyklinė matematikos olimpiada.

Kovo 14-ąją, minint Pasaulinę skaičiaus Pi dieną, mokykloje vyko skaniausio ir gražiausio pyrago rinkimai, Pi dienai skirtų piešinių paroda, skaičiaus Pi rašymo konkursas bei didžiausią spindulį turinčio daikto ieškojimas.

Nemažas skaičius mūsų progimnazijos mokinių dalyvavo tarptautiniuose matematikos konkursuose, tokiuose kaip „Kengūra“, „Kings“, „Olympis 2024“ - Pavasario sesija, „Pangea“.

Informacinių technologijų pamokose mokiniai kūrė žinomų matematikų ir informatikų nuotraukų koliažus, kryžiažodžius. Penktokai kompiuterinių piešinių pagalba įrodė, kad matematika yra visur ir  drąsiai galime teigti, jog ji yra mokslų karalienė. Septintokai gavo užduotį sukurti matematikos uždavinio QR kodą, nuskaityti jį telefonu ir atlikti užduotį. Mokiniai bandė įsivaizduoti informatikos pamoką be kompiuterio ir kūrė geometrines figūras. Tuo tarpu šeštokai toliau tęsė savo nuotykį su micro:bit plokšte ir šį kartą sukūrė programą „Skaičiuotuvas“.

Kelias dienas trukusią veiklą vainikavo baigiamasis Matematikos ir IT savaitės renginys, kurio metu mokiniams buvo įteikti „Olympis 2023“ - Rudens sesija, „Kings“, „Skaičiavimo misteris“, „Sudoku“, mokyklinės matematikos olimpiados ir Respublikinio piešinių konkurso diplomai, padėkos bei dovanėlės. 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas