Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Stovykla „Saugi vasara - 9“

Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijoje birželio 6 – 14 dienomis vyko vaikų vasaros stovykla „Saugi vasara - 9“. Gera nuotaika, nauji įspūdžiai, įdomios veiklos lydėjo stovyklautojus.

Pirmąją stovyklos dieną (birželio 6 d.) mokiniai susipažino su taisyklėmis, stovyklos programa, piešė plakatus, linksmai šoko diskotekoje. Ketvirtadienio popietę mokiniai apsilankė Kosmopark interaktyvioje parodoje, kurioje atrado daugybę kosmoso paslapčių. Mokiniai taip pat turėjo galimybę pasijusti tikrais astronautais, bandydami žengti kelis žingsnius kitoje planetoje, kur gravitacija stipresnė, pasitikrinti, kiek sveria kitose planetose, skristi skrydžio treniruokliu, virtualios kelionės metu apžiūrėti tarptautinę kosminę stotį ir pažvelgti į Žemę pro iliuminatorių. Vėliau visi dalyvavo dirbtuvėse, kurias vedė animatoriai. Kelionė su pažinimo, edukacijos ir pramogų elementais mokiniams suteikė daug patirčių ir nepamirštamų įspūdžių.

Penktadienį (birželio 7 d.) mokiniai vyko į ekskursiją po Kauną. Pirmiausiai apsilankė  edukaciniame pramogų centre „Curiocity“, susipažino su skirtingomis teminėmis erdvėmis ir atliko tyrimus bei įvairias užduotis, parinktas pagal vaikų amžių.

Po pietų mokiniai aplankė Kauno zoologijos sodą, stebėjo gyvūnus. Pasivaikščiojimo po zoologijos sodą metu vaikai stebėjo ir grožėjosi įvairiausiais gyvūnais: nuo didžiulių kupranugarių iki nykštukinių beždžionėlių. Aplankė ir plėšriųjų žvėrių sektorių, kuriame vaikams labiausiai patiko liūtai ir tigras. Keliaujant pažinimo takeliais vaikai matė ir atpažino Lietuvos miškuose esamus gyvūnus: lapes, vilkus, šeškus, lūšis ir kitus miško gyventojus.

Visiems kvapą užėmė naujai pastatytas egzotariumas. Čia mokiniai apsilankė ir džiunglėse, ir dykumoje, kur aplinkui skraidė margaspalviai paukščiai, šokinėjo beždžionės, plaukiojo krokodilai, šliaužiojo vėžliai. Kelionė į zoologijos sodą suteikė vaikams pažinimo džiaugsmą, teigiamų emocijų, patenkino jų smalsumą ir paskatino dar labiau mylėti ir globoti gyvūnus.

Pirmadienį (birželio 10 d.) mokiniai dieną pradėjo nuo linksmos mankštos lauke. Stovyklautojai energingai ir žaismingai judėjo muzikos ritmu.  Pasibaigus mankštai vaikai buvo žvalūs ir linksmi. Po mankštos vaikai žiūrėjo smagų, spalvingą ir linksmai nuteikiantį filmuką. Po pietų mokiniai lankėsi ir šėlo batutų parke ,,Skypark“, kur prisiminė akrobatikos pratimus, linksmai šokinėjo, bei išbandė kitas siūlomas pramogas įvairioms amžiaus grupėms: žaidimų automatus, triračius, dviračius, žaidimų aikšteles. Kelios valandos dūkstant kartu su draugais pralėkė nepastebimai.

Antradienį (birželio 11 d.) stovykloje turėjome svečių. Pas mokinius atvyko policijos pareigūnai bei Lietuvos muitinės kinologas su savo tarnybiniu šunimi. Svečiai papasakojo apie pareigūnų kasdienybę, tarnybinių šunų dresūrą, reikalavimus tokiems šunims. Viso susitikimo metu vaikų  veiduose netrūko šypsenų, nuostabos ir nuoširdaus džiaugsmo. Antradienio popietę mokiniai pramogavo Amerigo Boulinge, žaidė komandinį žaidimą, vieni kitus mokė geriau žaisti boulingą. Turiningai ir  prasmingai praėjo ketvirta stovyklos diena.

Trečiadienį (birželio 12 d.) vaikai traukiniu vyko į Trakus. Trakai nuo seno garsėja kaip nuostabaus grožio gamtos kampelis, išsiskiriantis savo unikaliu gamtovaizdžiu, salos pilimi, poeto Maironio apdainuota eilėraštyje ,,Trakų pilis“, bei tvyrančia romantika ir ramybe. Keletas praleistų nepamirštamų akimirkų Trakuose išliks atmintyje ilgam! Mokiniai susipažino su karaimų atvykimo į Lietuvą istorija bei nacionaliniu valgiu – kibinais. Plaukdami laivu, grožėjosi  Trakų vaizdais.  Ši išvyka neabejotinai paliko daug neišdildomų įspūdžių ir suartino mokinius bei išmokė bendradarbiauti.

Ketvirtadienį (birželio 13 d.) klasių mokiniai susipažino su Karo policininko profesija. Vaikai klausė paskaitos apie karo policijos veiklą, karo policininkui reikalingas savybes, svarstė, ar jie patys turi tokių savybių ir ar galėtų tapti karo policininkais. Po teorinio pristatymo vaikai mokyklos kieme apžiūrėjo ir išmėgino karo policijos mašinas, ekipuotę, ginkluotę. Po pietų mokiniai lankėsi gyvų tropinių drugelių parodoje. Tarp eksponuojamų rūšių buvo drugelių, primenančių sausą lapą arba didelį drugelį  pelėdos akimis, arba mėlyną, keičiantį sparnų spalvą priklausomai nuo šviesos kritimo kampo. Mokiniai sužinojo daug įdomių faktų apie drugelių gyvenimą, jų vystymosi etapus, kiek laiko ir kur gyvena, kuo minta. Mokiniai iš dalies pažino žavingo gamtos pasaulio įvairovę, spalvas ir įdomybes.

Penktadienį (birželio 14 d.) mokiniai apsilankė Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, kuriame turėjo unikalią galimybę pabūti tikrais garso režisieriais. Mokiniai, atsistoję priešais ekraną sinchroniškai garsino visus garsus, kurie turėjo girdėtis, žiūrint į vaizdą ekrane. Tai visai nelengvas, bet be galo įdomus darbas! Mokiniai patyrė daug naujų, teigiamų emocijų, todėl liko sužavėti šia įdomia profesija. Po pietų mokiniai dalyvavo sporto estafetėse, turėjo lankstymo iš popieriaus užsiėmimus, dainavo karaoke mėgstamas dainas.

Dėkojame visiems ir linkime gražios, prasmingos ir turtingos likusios vasaros!

Autorius:
Juliana Leščinska

Nuotraukos:
Juliana Laščinska

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas