Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Pradinių klasių lietuvių kalbos savaitė

Kovo 4-8 dienomis Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijoje vyko Pradinių klasių lietuvių kalbos savaitės renginiai. Pradinukai dalyvavo integruotose pamokose, viktorinose, konkursuose, edukacinėse išvykose, olimpiadose.

 

2a, 2c ir 2d klasių mokiniai netradiciškai pasitikrinti lietuvių kalbos žinias, ugdyti bei žadinti savo vaizduotę ir kūrybines galias galėjo kalbos viktorinoje „Gražiu lietuvišku žodžiu žaidžiu“. Mokiniams teko įveikti įvairias gramatines užduotis, padedančias pakartoti ar įtvirtinti kalbos žinias, spręsti galvosūkius, dirbti grupėmis.

2b klasės mokiniai paruošė kūrybinių darbų parodą ,,Tautiška giesmė“, skirtą paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienas.

Integruotos lietuvių kalbos ir pasaulio pažinimo pamokos ,,Mano kraštas Lietuva“ metu 3d klasės mokiniai, dirbdami porose, kūrė komiksus apie Lietuvą. Prisiminę Vilniaus įkūrimo legendą mokėsi skirti ir atpažinti Lietuvos simbolius. Dalyvaudami viktorinoje ,,Ką žinau apie savo šalį Lietuvą?“  pasitikrino ir įsivertino žinias.

4a klasės mokiniai turėjo edukacinę pamoką už mokyklos ribų, kuri vyko Lietuvių literatūros ir tautosakos institute ,,Susipažink su Mokslo draugijos veikla ir didžiausiu Lietuvoje Tautosakos archyvu“. Netradicinėje erdvėje ketvirtokai iš arti turėjo puikią galimybę pamatyti vieną iš lietuvybės centrų, pasiklausyti įdomių pasakojimų apie Petrą Vileišį, jo veiklą, pamatyti Jono Basanavičiaus stalą. Mokinių nuotaiką ypač praskaidrino sutartinių giedojimas.

4b klasės mokiniai integruotoje lietuvių kalbos ir matematikos pamokoje „keliavo“ po Lietuvos etnografinius regionus. Ketvirtokai varžėsi tarpusavyje spręsdami komandines bei kūrybines užduotis, sužinojo daug įdomybių, išbandė jėgas viktorinoje apie Lietuvą.

4a, 4b ir 4c klasių mokiniai kūrė bendrą pasaką apie Lietuvos miškų gyvūnus bei paukščius Respublikiniam tautinių bendrijų pradinių mokyklų valstybinės lietuvių kalbos projektui „Kuriame pasakas kartu“. Įkvėpti bendros kūrybos, nusprendė sukurti pasakas ir individualiai bei jas gražiai iliustruoti. Taip atsirado darbų paroda.  

Net 16 trečių ir ketvirtų klasių mokinių išbandė savo jėgas lietuvių kalbos olimpiadoje, o jos nugalėtojai vyko į II-ąjį etapą.

Lietuvių kalbos mokytojos - Č. Bražinskienė, R. Denkovska, O. Rimašienė, E. Sadovska, A. Vaitkūnienė, G. Vilkanecienė - dėkoja visiems dalyvavusiems lietuvių kalbos savaitės renginiuose.

 

 

Autorius:
Renata Denkovska

Nuotraukos:
Gražina Vilkanecienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas