Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Edukacinė kelionė „Baltijos kruizas Talinas – Stokholmas – Talinas“

  • Paskelbta: 2024-06-03
  • Kategorija: Išvykos

Gegužės 26-28 dienomis 8a, 8b, 8c, 8e, 8f klasių mokiniai su lydinčiais mokytojais J. Griškeviče, J. Leščinska, I. Jakštiene, S. Stankevič, B. Antonenko ir B. Jurevič vyko į pažintinę kelionę maršrutu Talinas-Stokholmas-Talinas. Išvykos metu susipažinome su Talino ir Stokholmo sostinėmis. Pasivaikščiojome po Talino senamiestį, kur grožėjomės viduramžiška gynybine siena, Talino Rotuše, ant kurios bokšto įsitaisęs Talino simbolis Senasis Tomas, „Trumposios Kojos“ gatvele. Pamatėme  Domo katedrą, statytą XIII a., ir žymiai naujesnę Aleksandro Nevskio stačiatikių katedrą. Iš apžvalgos aikštelės apžiūrėjome Žemutinį Taliną – buvusį viduramžių pirklių miestą. Čia daugybė išlikusių pirklių pastatų, gildijų rūmų, ir „viduramžių švyturiu“ vadinama Šv. Olafo bažnyčia. Vakare keltu išplaukėme į Stokholmą.
Kitą rytą įžengėme į Skandinavijos žemę – Švediją. Aplankėme Stokholmą - Stokholmo Rotušę, kurioje vyksta Nobelio premijų įteikimas, užsukome pasižvalgyti po Karalių rūmus, pasivaikščiojome po miestą, vykome į Vazos muziejų, kuriame apžiūrėjome savo pirmosios kelionės metu Stokholme 1628 m. nuskendusį laivą. Šiandien „Vaza“ yra geriausiai išsilaikęs XVII a. laivas, kuris 333 metus išbuvęs jūros dugne.  „Vaza“ yra unikali meno vertybė, kurią sudaro 98 proc. originalių dalių ir šimtai išraižytų skulptūrų.    

Ryte atplaukėme į Taliną. Keliavome po Estiją. Apsilankėme interaktyviame „PROTO išradimų fabrike”. Čia pasinėrėme į interaktyvų vaizduotės pasaulį, susipažinome su praėjusių amžių mokslo atradimais, išbandėme save jaunųjų išradėjų zonoje, pamatėme aerodinaminę karuselę, garsų gaudyklę, pianiną-žaibą.     
Didelį įspūdį mums visiems paliko ne tik pamatyti vaizdai, bet ir plaukimas kruiziniu laivu „Baltic Queen“.

Kelionė buvo pilna įspūdžių ir nepakartojamų vaizdų. Ir vėl keliausime, nes tai – pažinimas, emocijos, naujos patirtys, pojūčiai.

 

Autorius:
Jolanta Griškevičė

Nuotraukos:
Jolanta Griškevičė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas