Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Anglų kalbos savaitė

Šių metų balandžio 22-30 d. mūsų progimnazijoje vyko Anglų kalbos savaitė. Šios dienos buvo kupinos įvairių renginių, teminių pamokų ir konkursų.

5a ir 5d klasių mokiniai dalyvavo integruotoje anglų kalbos ir dailės pamokoje „Be smart about art“. Mokiniai virtualiai apsilankė menininko Kazio Varnelio namuose-muziejuje. Kartu su lektore tyrinėjo ateljė rastus daiktus, susipažino su skirtingomis meno kūrinių spalvomis, turtino žodyną.

5 ir 7 klasių mokiniams vyko pamokos apie Didžiąją Britaniją ir JAV. Mokiniai parengė projektus, kuriuose pristatė įdomiausias Jungtinės Karalystės vietas ir paminklus. Dirbdami mokiniai sužinojo daug faktų ir įdomybių apie šią šalį. 7b, 7d ir 7e klasių mokiniai leidosi į virtualią kelionę per vandenyną į Niujorką. Žiūrėdami filmukus, skaitydami tekstus septintokai susipažino su šio didmiesčio atsiradimo istorija ir žinomiausiomis jo vietomis. Šios pamokos sužadino mokinių smalsumą – daugelis norėtų ateityje leistis į kelionę ir savo akimis pamatyti Niujorką, Londoną ar Edinburgą.

8e klasės mokiniai turėjo galimybę išbandyti kūrybinį rašymą. Išklausę dviejų mokinių - Magdos iš 7b ir Alijos iš 5a - pasakojimų, aštuntokai turėjo sukurti pasirinktos istorijos tęsinį.  Mokiniai leido savo vaizduotei atsiskleisti, o taip pat praktikavo rašymą anglų kalba.

Pertraukų metu 5-8 klasių mokiniai žaidė „Guess Who“, „Spot it“ ir dėliojo dėliones, skirtas Didžiajai Britanijai pažinti. Atmosfera buvo pripildyta gerų emocijų bei juoko ir leido vaikams trumpam pamiršti mokinių pareigas. Smagūs žaidimai lavino loginį mąstymą, bendravimo įgūdžius, pareikalavo susikaupimo ir kantrybės. Ši veikla suartino mokinius, stiprino jų tarpusavio ryšius, o laikas, praleistas mokykloje, prabėgo greitai.

Anglų kalbos savaitės metu vyko įvairūs konkursai. Konkurse „The Secrets of Albion“ varžėsi 7 klasių mokinių komandos. Konkurso dalyviai turėjo ne tik pademonstruoti savo žinias apie Jungtinę Karalystę, žymius britus ir žavius paminklus, bet ir gebėjimą bendradarbiauti grupėje. Nugalėtoja tapo 7b klasės komanda. Antroji vieta atiteko 7a klasės komandai, o trečioji – 7d klasės komandai. 

Penktokai dalyvavo konkurse „Word Search“. Dalyvių užduotis buvo per 45 minutes kryžiažodyje surasti kuo daugiau žodžių, susijusių su nurodyta tema. Tai buvo puiki mankšta smegenims, kuri leido pasitikrinti žodyną, loginį mąstymą bei susikaupimą. Konkurso nugalėtoju tapo Daniel iš 5d klasės, antroji vieta atiteko Kamiliui iš 5a, o trečią vietą pasidalijoAdomas iš 5e ir Margarita iš 5f klasės. 

Balandžio 23-oji yra Pasaulinė anglų kalbos diena. Negalėjome praleisti tokios progos ir organizavome anglų kalbos žinių konkursą. Progimnazijos koridoriuose buvo paslėptos Didžiosios Britanijos vėliavos su įvairiais klausimais, kurie pareikalavo neeilinių žinių, o už kiekvieną teisingą atsakymą laukė saldi staigmena. Visų džiaugsmui, informacija buvo patalpinta eksponuojamose parodose, tad rasti teisingą atsakymą nebuvo sunku. Tokiu būdu mokiniai ne tik sužinojo daug įdomių faktų, bet ir praktikavo anglų kalbą. 

Anglų kalbos savaitė buvo puiki proga įsisąmoninti, jog užsienio kalbų mokėjimas atveria duris į pasaulį.

Autorius:
Nadežda Rusecka, Malgožata Vasilevska

Nuotraukos:
Nadežda Rusecka, Malgožata Vasilevska

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas