Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija
"Ateitis prasideda dabar, ne rytoj" (Šv. Jonas Paulius II)

Didelė meilė yra pasaulyje

  • Paskelbta: 2024-02-01
  • Kategorija: Renginiai

 

Kalėdos– tai nedovanų išpakavimas,

tai –širdies atvėrimas“.

Dženisė Mediterė (JaniceMaeditere)

 

Kai gruodžio naktį baltas purus sniegas padengia žemę, pasaulis virsta pasaka, ir tada visi trumpam tampa vaikais, kurie tiki, kad gėris nugalės blogį.

Ir nors gruodžio mėnuo mūsų nelepino balta spalva, 5a ir 7b klasių mokiniai perkėlė publiką į stebuklingą ledo ir sniego šalį. Gruodžio 21 d. mokiniai pakvietė į spektaklį pavadinimu „Didelė meilė yra pasaulyje“, sukurtą pagal garsią H. K. Anderseno pasaką „Sniego karalienė“. Muzikos mokytoja Lucja Višnevska paruošė su mokiniais muzikinę spektaklio dalį, o visam darbui vadovavo jų auklėtojos Malgožata Vasilevska ir Nadežda Rusecka. Vaidinimas buvo kartojamas tris kartus. Jį stebėjo priešmokyklinių grupių vaikučiai, mokytojai ir mokyklos darbuotojai, tėveliai ir seneliai.

Pasiruošimas ir repeticijos truko apie mėnesį, spektaklyje dalyvavo 50 žmonių, bet rezultatas buvo vertas pastangų. Jaunieji aktoriai taip puikiai atliko savo vaidmenis, kad žiūrovai patikėjo veikėjų žodžiais ir gestais. Scenoje nebuvo mokinių, tik nuostabaus grožio gėlės, velniai ir snaigės, plėšikai ir karališkasis dvaras, kalbantys gyvūnai bei paslaptingos Laplandijos moterys. Žiūrovai užjautė Gerdą ir nerimavo dėl Kajaus likimo, drebėjo pamatę šaltą Sniego Karalienę, žavėjosi šokiais ir dainomis, išgyveno baimę ir džiaugsmą. Pasakos dėka prisiminėme, kad yra tikra meilė, galinti įveikti didžiausius speigus ir sušildyti sustingusias širdis.

Nepaisant sceninio išgąsčio ir nuovargio, visi pasirodė puikiai, o žiūrovai jaunuosius aktorius apdovanojo garsiais plojimais.

Pasibaigus vaidinimui ir nutilus plojimams, progimnazijos direktorė Janina Vysocka pasakė nuoširdžius linkėjimus artėjančių švenčių proga, o Pal. J. Matulaičio parapijos klebonas Justinas Aleknavičius palaimino susirinkusiuosius.

Mokinių refleksija:

„Mane kaip aktorių labai nustebino mažųjų žiūrovų, 1 ir 3 klasių mokinių bei priešmokyklinukų, elgesys. Vaikai sėdėjo labai tyliai ir atidžiai stebėjo veiksmą scenoje. Buvo labai malonu“. (Agnieszka)

„Visi labai stengėsi. Ypač didžiuojuosi Gerda, nes pati nesugebėčiau išmokti tokios apimties teksto ir nepadainuočiau. Visi turėjome gražius kostiumus, kurie tiko mūsų vaidmenims. (Magda)

„Iš pradžių atrodė, kad bus sunku tiek daug prisiminti. Teko išmokti ne tik tekstą, bet ir daug vaidybos elementų. Tai buvo nauja patirtis, kurios dėka išgyvenome neįkainojamas emocijas. Sutikome naujų žmonių ir su jais susidraugavome“. (5 klasės mokiniai)

 

Norime padėkoti Vilniaus lenkų teatro studijai už paskolintas dekoracijas ir scenos kostiumus.

Autorius:
Nadežda Rusecka

Nuotraukos:
Nadežda Rusecka

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas